Skip to main content

Een goede domeinnaam is één van de belangrijkste onderdelen van je online aanwezigheid. Het is de eerste indruk die mensen krijgen van je bedrijf of merk, en het kan een grote rol spelen bij het bepalen of ze je website bezoeken of niet.

Een goede domeinnaam is:

 1. Uniek

  Er zijn al veel domeinnamen geregistreerd, dus het is belangrijk om een domeinnaam te kiezen die uniek is en niet al door iemand anders wordt gebruikt. Ook niet met een streepje of andere extensie (bijvoorbeeld .com of .net).

 2. Kort

  Een korte domeinnaam is minder vatbaar voor fouten.

 3. Gemakkelijk te onthouden

  Een gemakkelijk te onthouden domeinnaam is essentieel voor een goede merkbekendheid. Mensen moeten je domeinnaam gemakkelijk kunnen onthouden, zodat ze je website kunnen vinden als ze op zoek zijn naar je bedrijf of merk.

 4. Relevant voor je bedrijf of merk

  Een domeinnaam die relevant is voor je bedrijf of merk maakt het voor mensen gemakkelijker om te begrijpen wat je te bieden hebt. Het helpt ook je website hoger in de zoekresultaten te plaatsen.

 5. Goed voor SEO

  De domeinnaam van je website kan een rol spelen bij het bepalen of je website hoog in de zoekresultaten wordt geplaatst. Een domeinnaam die relevant is voor je zoekwoorden helpt je website hoger in de zoekresultaten te plaatsen.

Is je domein beschibaar? Check nu

Als je een nieuwe domeinnaam registreert, is het belangrijk om deze factoren in overweging te nemen. Een goede domeinnaam kan een groot verschil maken voor je online succes.

9 tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

 1. Verwerk je bedrijfsnaam

  Gebruik je bedrijfsnaam of merknaam als domeinnaam. Dit is de meest eenvoudige en effectieve manier om een goede domeinnaam te kiezen.

 2. Hou het kort

  Gebruik korte en gemakkelijk te onthouden woorden in je domeinnaam.

 3. Gebruik relevante zoekwoorden

  Gebruik relevante zoekwoorden in je domeinnaam. Dit kan je website helpen hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Vermijd hierbij vakjargon.

 4. Beperk jezelf tot letters

  Gebruik geen cijfers of speciale tekens in je domeinnaam. Dit kan het voor mensen moeilijker maken om je domeinnaam te onthouden en te typen.

 5. Check de beschikbaarheid

  Controleer of de domeinnaam beschikbaar is in de extensie van je keuze. Er zijn verschillende topleveldomeinen (TLD’s) beschikbaar, zoals .com, .net, .org en .nl en zelfs .amsterdam. Kies een TLD die relevant is voor je bedrijf of merk.

 6. Denk aan je doelgroep

  Wie zijn je klanten? Wat zoeken ze? Welke woorden zullen ze gebruiken om je website te vinden?

 7. Wees creatief

  Er zijn veel verschillende manieren om een goede domeinnaam te kiezen. Wees niet bang om creatief te zijn en buiten de gebaande paden te denken.

 8. Doe je onderzoek

  Voordat je een domeinnaam registreert, is het belangrijk om je onderzoek te doen. Controleer of de domeinnaam beschikbaar is en of er geen andere websites zijn met een vergelijkbare naam.

 9. Wacht niet te lang

  Het kan even duren voordat je de perfecte domeinnaam vindt. Wees geduldig en geef niet op. Maar heb je één waar je over twijfelt, claim die dan. Kosten voor een nl domein zijn slechts €1/maand.

Met deze tips kun je een goede domeinnaam kiezen die je online succes kan helpen vergroten.

Is jouw domeinnaam nog beschikbaar?

Check het nu

Laat je reactie achter