Skip to main content

Is het jou ook wel eens gebeurd? Door een typfout of een technische fout kom je op een 404 pagina. De statuscode 404 wil zeggen dat de opgevraagde URL niet bestaat. Meestal krijg je dan een standaardpagina met knop naar de homepagina. Maar soms, heel soms bedenken de webbouwers iets leukers, nuttigers of mooiers.

Hier de 11 beste 404 pagina’s die ik kon vinden op het wereldwijde web:

1. Mantra Labs

De 404 pagina van Mantra Labs is mooi, grappig èn nuttig. Je hebt 10 seconden voordat je zuurstof op is. Gelukkig word je daarna gewoon naar hun homepagina geleid.

2. Dribble

Het schoolvoorbeeld van een functionele 404 pagina is die van Dribble. Op die pagina staat een schuifbalk voor kleurselectie. Daarna kun je op elke miniatuurafbeelding klikken om dat design verder te bekijken. Precies waar Dribble voor bedoeld is.

3. BluePath

Dat je niet op de goede plek bent, illustreert BluePath op geniale manier. Helemaal van de kaart!

4. Ueno

Je zoekt ergens naar en vindt alleen maar een gekke lopende hotdog… Een mooi voorbeeld van laten zien wat je kan, omdat het kan.

5. Disney

Wreck it Ralph film gezien? Nou, op de 404 pagina van Disney breekt Ralph (bijna) echt door het scherm.

6. Hema

Eindelijk een goede Nederlandse 404 pagina: die van oer-Nederlands bedrijf Hema. Naast de rookworsten zijn hun tompoucen kenmerkend. Daar spelen ze leuk op in.

7. Alexion

Kom je bij Alexion langs, dan is de kans groot dat je huiskat Fluffy tegenkomt. Naast dat ik hem op de Over Ons pagina heb gezet, vond ik het ook wel een ludiek idee om hem te implementeren op de 404 pagina.

8. Bol.com

Bij Bol.com verkopen ze zoveel, dat je de weg wel eens kwijt kunt raken. Ligt het zelfs niet onder het vloerkleed? Ga dan terug naar home.

9. Marvel Studios

Hydra valt de pagina aan of zelfs het Oog van Uatu kan je verzoek niet zien! Kom je op één van de 404 pagina’s van Marvel, dan bevind je je meteen midden in een strip.

10. KLM

Was nou maar eerder van huis gegaan. De pagina die je zoekt is nèt vertrokken…

11. Victor Webdesign

Ook ik heb net een nieuwe 404 pagina gemaakt. Benieuwd?

Ben jij een grappige, mooie of goede 404 pagina tegengekomen?

Deel de (foute) URL in de reacties hieronder.

1 Reactie

  • Donald Trum schreef:

    Die van Donald Trump is ook grappig. Daar stond ooit een foto van Hillary Clinton met you’re looking for something that doesn’t exist. Een referentie naar de missende emails. Later is die geupdate naar Joe Biden, met de tekst: It appears you are just as lost as me. Denk dat hij die pagina nu wel kan updaten met een foto van zichzelf, want als iemand de weg kwijt is, dan is Donald Trump het wel.

Laat je reactie achter