Skip to main content

Je link verspreiden is dè manier om meer bezoekers te trekken. Tevens komen zoekmachines je link dan vaker tegen. Direct gevolg is een hogere positie in zoekresultaten. Doe het verspreiden echter wel met aandacht.

Piraten

Internetpiraten gebruiken vuile trucs om zoveel mogelijk (onbetekenende) links naar je website te krijgen. Vaak doen ze dit door links te verkopen of je link te plaatsen op verdachte websites. Deze trucs worden door zoekmachines niet gewaardeerd. In het ergste geval kan je zelfs op een zwarte lijst komen. Als dat gebeurt zullen zoekmachines je website niet meer weergeven.

Ga daarom niet in zee met deze internetpiraten. Ze beloven vaak een nummer één positie in Google. Niemand kan een nummer één positie in Google garanderen! Als dit zou kunnen, zou iedereen dat doen. Wel kan je de kans op een nummer één positie vergroten. Door de tips op deze weblog toe te passen bijvoorbeeld.

Aanmelden zoekmachines

Zorg er in elk geval voor dat je website is aangemeld bij de grotere zoekmachines:

Aanmelden gratis services

Er zijn talloze websites waar je je link op kunt plaatsen. Vaak nog gratis ook! Het kost wel tijd, maar je zult zeker hoger in zoekresultaten komen.

Hieronder een aantal van deze gratis services:

Er zijn ook nog dergelijke Nederlandse websites:

Vergeet niet dat het hierbij gaat om kwaliteit boven kwantiteit. Zorg er voor dat de beschrijving van je bedrijf juist en volledig is. Maar denk vooral na over een pakkende titel.

Betaalde services

Een goede betaalde service is Google Adwords. Dat zijn reclamebanners die je per klik betaalt. Elke keer als een geïnteresseerde op je banner klikt betaal je een bepaald bedrag. Het bedrag verschilt per zoekwoord. Ik zal later dieper ingaan op Adwords. In de volgende post zal ik eerst ingaan op andere services en tools voor zoekmachine-optimalisatie.

Betaalde services en tools bieden vaak iets extra. Bijvoorbeeld door het geven van uitgebreide statistieken. Om dat allemaal bij te houden ben je veel tijd kwijt. Die tijd kan je echter snel terug verdienen, want je zult hoger in zoekresultaten komen.

Het zal trouwens enige tijd duren voordat het resultaat merkbaar is. Google heeft zijn handen namelijk vol aan meer dan 100 miljoen actieve websites die momenteel online staan…

11 Reacties

 • Bruin Bakker schreef:

  Hallo Victor,

  Bedankt voor je mail, ben helaas nog niet me een website bezig geweeest druk druk druk, interesse is er natuurlijk wel nogmaasl bedankt voor je profesionele info.

  Groet van je oom Bruin

 • Jelle Smits schreef:

  het is niet geheel waar dat overal maar aanmelden een positieve reactie zal geven. Als je je dagelijks bij een groot aantal zoekmachines gaat aanmelden zal je zelfs dalen. Google accepteer dit soort massa verspreiding niet. Tevens heeft het meer zin om bij zoekmachines aan te melden die ook van toepassing zijn op hetzelfde onderwerp als dat je probeert te promoten op je website. Lijsten met toepasselijke startpagina’s zijn te koop. En zo duur zijn deze niet. Ik bied ze ook aan.

 • Victor schreef:

  Juist om jouw punt te benadrukken heb ik gesteld dat kwaliteit boven kwantiteit gaat, Jelle. Wat dat betreft zijn we het met elkaar eens.

  Massaverspreiding is juist iets dat de piraten doen, waar ik het in de tweede alinea al over heb.

  Wellicht zijn de lijsten startpagina’s waar jij het over hebt een goede investering voor diegene die dit leest. Bedankt voor de aanvulling.

 • Victor schreef:

  Graag gedaan Gonda.
  Fijn werk is het hoor, om mensen te helpen met het optimaliseren van hun website. Er is altijd wel iets te verbeteren…

 • Gonda Postma schreef:

  Hey Victor,

  dank je wel voor de SEO-tips.
  Als communicatie & presentatieadviseur help ik graag mensen hun website te optimaliseren voor zoekmachines

 • Een link die je op de zwarte lijst plaatst, daar geloof ik niet in. Het zou anders wel heel gemakkelijk zijn om een concurrent naar beneden te duwen.
  De waarde van die link daarentegen zal zo weinig zijn dat het niets uitmaakt. Hierin primeert inderdaad kwaliteit boven kwantiteit. Een reden om niet in zee te gaan met dergelijke ‘piraten’ is dat ze ook de zoekmachine aanmeldingen spammen. En dat is net iets waar Google en anderen wel een hekel aan hebben.

  Linkbuilding is trouwens meer dan enkel en alleen de directories. De waarde van dergelijke links zijn lager dan vb een unieke (follow) vermelding op een blog (met uitzondering van DMoz).

 • Victor schreef:

  Gelukkig kom je niet door één of twee links op een zwarte lijst Pieter. Daarvoor moet je ook het één en ander aan je websitecodering aanpassen. Daarom zal het bij concurrenten ook niet lukken. Dat een zwarte lijst bestaat is echter feit.

  Je hebt gelijk met de stelling van kwaliteit boven kwantiteit. Daarom is het niet aan te raden om je op één dag bij zo veel mogelijk services aan te melden. Bedenk welke voor jou het meeste waarde hebben en doe het met aandacht.

  Dat Linkbuilding meer is dan alleen aanmelden bij directories klopt zeker. Ik heb hier een korte samenvatting gegeven van wat je kan doen. De lijst is nog zeker niet compleet. als je verder wilt gaan met linkbuilding, dan raad ik het artikel 101 Ways to Build Link Popularity van SEO Book aan.

 • En vergeet natuurlijk het reageren op gerelateerde blogs en fora met vermelding van je website niet, elk linkje is er een, ook als hij nofollow is.

 • Victor schreef:

  Goede tip Rutger!
  En meteen maar even in de praktijk gebracht. Altijd goed.

 • bedankt voor de tip Victor,

  Ik heb zelf de ervaring dat je met press-releases ook beter gevonden zal worden.

 • Victor schreef:

  Graag gedaan Geert.
  Je tip van de press release is zeker een goede. Die kan zo bij de andere tips.

Laat je reactie achter