Skip to main content

Hybride AutoHybride auto’s, recycling, spaarlampen en groene stroom. Slechts een greep uit de dingen die we doen om de Aarde te beschermen. Maar misschien wordt een hele voor de hand liggende vervuiler vergeten. Is internet de grootste bedreiging voor onze planeet?

Onderstaande infographic van Wordstream toont alle ins en outs over intenetgebruik. De cijfers liegen er niet om, maar wellicht is het iets te overtrokken. Wat vind jij? Reageer gerust onder het bericht…
Internet doodt de aarde

3 Reacties

 • Beetje een vreemde kop.

  Er zijn ook veel punten waarop Internet concreet besparingen oplevert. Een inkoppertje is telewerken en videoconferencing versus forensen en vliegen inderdaad. Daarnaast maakt internet een zgn. smart energy grid mogelijk, waarmee vraag en aanbod van energie veel dynamischer op elkaar kunnen worden afgestemd, en dus veel energieverspilling voorkomen kan worden. Etcetera.

  Actiepunten voor webdesigners? Doe een goede check op de CO2-footprint van je hosting provider, en adviseer je klanten hierbij actief.

  Voor consumenten zijn ook veel besparingen te doen. Computers uitzetten, mobieltjes niet de hele dag in de lader laten zitten, en checken hoe duurzaam je spullen zijn geproduceerd….

 • Victor schreef:

  De vreemde kop is om een discussie op gang te helpen.

  Goed punt dat internet besparingen oplevert. Jammer dat het in de infographic niet is meegenomen. Maar dat is ook de bedoeling, want het zet mensen als jou op scherp.

  Actiepunt voor mezelf is de CO2-footprint check. Ik had er al wel het één en ander over gelezen, maar ben nog niet over gegaan tot actie.

  Dank voor je nuttige bijdrage Evert!

 • Anton Gerrits schreef:

  Tja. De cijfers over “telecommute” / telewerken tonen de potentiële besparing van CO2 maar ook van verloren reistijd en reisgeld. In een nog voortdurende crisis zijn dat enorme besparingen die steeds meer ondernemingen zich realiseren. Tele-/ videoconferencing is een belangrijke tool die steeds goedkoper en toegankelijker wordt.
  Dus voor de BV Nederland geldt: “Verbeter de wereld en begin bij jezelf”.

Laat je reactie achter