Skip to main content

Het is niet makkelijk om in de jungle van webdesigners de juiste te vinden.

Waar moet je op letten?
Wat zijn de valkuilen?

Kortom: hoe vind jij de webdesigner die bij je past?

Ik geef 7 tips om je te helpen de juiste keuze te maken voor je volgende project.

1. Stel je eisen en wensen vast

Het vinden van de juiste webdesigner begint bij je eigen eisen en wensen. Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Op die manier kan een webdesigner goed aangeven wat die voor je kan doen en wat de investering is voor jou.

Geef voordat je begint met zoeken antwoord op deze vragen:

  • Hoe uitgebreid is het project?
    Gaat het om een kleine informatieve website of een complete webshop met ingebouwd factuursysteem? Bedenk goed wat echt nodig is voor jou.
  • Staan er speciale features op je verlanglijstje?
    Denk aan functies als een WhatsApp knop, boekingsformulieren, een portfolio of bijvoorbeeld een blog. Welke functies heb je gezien die op jouw website absoluut terug moeten komen?
  • Welke websites vind je goed?
    Kijk eens naar websites van concurrenten. Welke websites vind je goed en waarom?

Ikzelf heb nog veel meer vragen om een goed beeld te krijgen van wat ik kan doen voor een klant. Die vragen staan op https://www.victorwebdesign.nl/stap1.

2. Bepaal je budget

Webdesigners zijn er in allerlei prijscategorieën. Voor ieder budget is er wel iemand te vinden. Het is beslist niet zo dat websites die veel kosten per definitie de beste zijn. Of dat goedkope websites per se slecht zijn. Wees echter wel kritisch. Goedkoop kan duurkoop zijn.

Als je vooraf een budget bepaalt, kun je gericht kijken of de webdesigner van je keuze hier binnen past. Het is wel belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Belangrijk is ook dat de expertise en ervaring van de webdesigner bij je project past.

3. Lees ervaringen van klanten

Bekijk reviews van andere klanten om een beeld te krijgen van de service en werkwijze van de webdesigner. Benoemen ze negatieve aspecten die voor jou belangrijk zijn? Dan is diegene een no-go voor jou.

Bekijk reviews van mijn klanten >

4. Bestudeer de stijl

Elke designer heeft zijn eigen stijl. De ene werkt met veel kleur terwijl je bij een ander nauwelijks kleur ziet. De ene webdesigner heeft een moderne stijl en de andere weer een hele klassieke. Jij kunt onmogelijk alle stijlen mooi vinden, dus zoek de stijl die past bij wat jij uit wil stralen.

Bekijk goed het portfolio van de webdesigner en kijk of zijn of haar stijl jou aanspreekt. Let hier ook goed op of de webdesigner echt maar een stijl heeft of meerdere stijlen kan bouwen. Hoe gevarieerder het portfolio, hoe groter de kans dat hij of zij een website kan bouwen die bij jou past.

5. Zoek naar een klik

Voordat je met een webdesigner in zee gaat is het fijn als je diegene persoonlijk hebt gesproken. Je zult snel merken of de webdesigner je wensen begrijpt en of er een klik is. Voel je je gehoord tijdens het gesprek? Dit is belangrijk, want alleen dan kan de samenwerking soepel verlopen.

Bedenk wel dat je een expert zoekt die niet alleen ja en amen zegt op alles wat je zegt. Als het goed is, zal de webdesigner zelf ook met ideeën komen en kunnen beredeneren waarom hij of zij bepaalde keuzes maakt.

Jouw visie en mening maakt je website onderscheidend. De expertise van de webdesigner maakt er uiteindelijk een gebruiksvriendelijke website van.

6. Vraag naar aanvullende diensten

Tenzij je werknemers hebt die SEO-experts, copywriters en marketeers zijn, wil je een webdesigner die ook daarbij kan helpen.Vraag goed door of de webdesigner kan helpen met aanvullende diensten.

  • SEO
    Search Engine Optimization (SEO) oftewel optimalisatie voor zoekmachines is een niet te vergeten onderdeel van een goede website. Als de website niet gevonden wordt loop je potentiële klanten mis.
  • Teksten en fotomateriaal
    Teksten en beeldmateriaal maken of kraken je website. Goede copywriting is de basis van een goede website. Beeldmateriaal ondersteunt dit en maakt van alles een mooi geheel. Kan de webdesigner je hiermee helpen of wil je het zelf doen? Het goed om je dat van tevoren af te vragen.
  • Onderhoud
    Als de website klaar is, moet wat mij betreft een goede webdesigner beschikbaar blijven voor onderhoud. Leg goed vast hoe de nazorg is en weet waar je aan toe bent.
  • Webhosting
    Heb je een website, dan heb je webhosting nodig. Webhosting zorgt er voor dat je website via internet bereikbaar is. Het is fijn als je webdesigner je daarmee ontzorgt en die taak op zich kan nemen.

7. Luister naar je intuïtie

De belangrijkste tip: luister naar je eigen onderbuikgevoel. Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

Als je twijfels hebt, spreek ze dan uit en stel aanvullende vragen. Als de webdesigner je twijfels niet weg kan nemen, zoek dan verder. Het is niet erg om nee te zeggen, het betekent alleen dat diegene niet geschikt is voor jou.

Jij verdient de juiste webdesigner

Ik geef ik toe dat het niet altijd simpel is om ‘de perfecte match’ te vinden.
Hopelijk
helpen de 7 tips jou om de webdesigner te kiezen die de juiste combinatie van kennis, ervaring en stijl heeft.

Ben je enthousiast en kan je niet wachten om samen te werken aan je website?
Zeg dan volmondig “ja” en ga er voor! 

Laat je reactie achter