Skip to main content

20 Slechtste WebsitesEr zijn bijna 300 miljoen websites op het internet. Daar moet af en toe wel een slechte tussen zitten. Onleesbare lettertypes, onsamenhangende animaties, slecht gebruikersgemak, irritante muziekjes, we komen het allemaal wel eens tegen.

Deze 20 websites zijn het toppunt van smet op het internet.

20 World’s Worst Website

De maker heeft zelf geprobeerd de slechtste website te maken. Hij laat zo zien hoe het NIET moet. Leuk geprobeerd. Vermelding waard, maar haalt het nog niet bij de volgende 19 websites.

19 GSM Web

Deze populaire website heeft aanbiedingen genoeg. Ik weet echter niet waar ik het eerst of laatst moet kijken. Kan wel een update gebruiken lijkt me.

18 Gratiz

Ook deze website kan wel een update gebruiken vind ikzelf. Al doet Gratiz.nl het niet slecht met 834.000 impressies per maand. Content is King? Of zijn Nederlanders gewoon gek op alles dat gratis is?

17 Minidome Museum

Klik eens op de engelse vlag… Als de engelsen al nederlands kennen, maken de zachtgroene letters op de achtergrond van een mini het ze alsnòg moeilijk.

16 Mama's CheesiesMama’s Cheesies

Al zou je deze website willen lezen, het zal niet lukken vanwege de confetti-achtergrond. Probeer ook eens het menu aan de linkerkant te lezen.

15 KrYsTaL74

Glitters, glitters en nog eens glitters. Blijkbaar zijn er 940 vrienden die net zoveel van glitteranimaties houden als KrYsTaL74…

14 Timecube

De meeste websites in deze lijst bevatten onnodig veel plaatjes. Deze website gooit het over een hele andere boeg.

13 007 Museum

De maker van deze website heeft geprobeerd zoveel mogelijk James Bond plaatjes en links in één pagina te proppen. Mission accomplished!
Martin C. Altenpohl

12 Martin C. Altenpohl

Deze man is erg vol van zichzelf. Hij laat dat zien door zijn foto’s tal van keren te tonen in elke keer een andere animatie. Samen met het geluidsfragment heeft het een hypnotiserende werking.

11 Arngren Electronica

Zo hoog deze elektronicawinkel scoort op aanbod, zo laag scoort ze op gebruikersgemak. Ervaar het zelf.

10 Hosanna Afghan Hounds

Een mooie combinatie van onleesbare tekst, 1001 verschillende lettertypes, misselijkmakende letteranimaties en uiteraard een paar rondvliegende vlinders.

9 Web King*

Web KingDeze webdesigner noemt zichzelf “Webking” (getuige het gephotoshopte kroontje op zijn hoofd). Ik ben erg benieuwd wie hem gekroond heeft…

Oh ja, vergeet niet zijn werk te bekijken. Zoals de volgende in de top 20 slechtste websites.

*Helaas wordt deze website nu doorgelinkt naar een 18+ website. Via de Wayback Machine is deze gelukkig nog terug te halen.

8 Lue Deck*

Deze websites heeft veel goede feedback ontvangen:
– “Just saw the site! Wow! That’s great!”
– “I cannot believe how good it looks!”
– “You are truly an internet god!”

Ze kunnen dat toch niet menen?

* Helaas wordt deze website nu doorgelinkt naar een 18+ website. Via de Wayback Machine is deze gelukkig nog terug te halen.

7 Direct Software Connection

Speciale aanbieding! Nu of nooit! Alleen voor jou! Direct Software ConnectionHoe krijg je zo veel mogelijk onbetrouwbare aanbiedingen op één pagina? Vraag het de maker van deze website.

6 Yvette’s Bridal Formal*

Dit moet wel de meest stijlvolle bruidsboetiek zijn van Panama.

* De website is offline, maar via de Wayback Machine gelukkig nog terug te halen.

5 Ingenfeld Webshop*

Zou jij hier wat willen kopen? Zo ja, zou het lukken?
* De website is offline, maar via de Wayback Machine gelukkig nog terug te halen.

4 Haïti News Network

Een zeer overzichtelijke, betrouwbare en zakelijke nieuwsite…ahum!
Aiseikai Hospital

3 Aiseikai Hospital*

Als ziekenhuis wil je toch een betrouwbare en professionele indruk achter laten. De maker van deze website denkt daar heel anders over.
* De website is offline, maar via de Wayback Machine gelukkig nog terug te halen.

2 Accept Jesus

De boodschap van deze website is duidelijk. Als je tenminste de letters kan lezen met de bewegende regenboog animatie, niet afgeleid wordt door een rondvliegende duif, rennende kat of ladder met vallende verfpot. Zie jij het verband?

1 Web 4 All

Naar eigen zeggen leveren deze webbouwers complexe diensten van het hoogste niveau. Ze maken daarbij gebruik van de modernste technieken. Bekijk de website en beoordeel zelf of je een website door dit bedrijf zou laten maken.

Laat gerust een reactie achter als je zelf nog een slechte website weet.

62 Reacties

Laat je reactie achter