Skip to main content

19 Mooiste WebsitesTwee jaar geleden plaatste ik de 20 slechtste websites. Nog steeds het best bekeken artikel tot nu toe. Hoewel de lijst zeker vermakelijk is, is het hoog tijd voor een nieuwe lijst. De 19 mooiste websites.


De 20e website bepaal jij. Heb je zelf een website (gezien) die in deze lijst thuis hoort? Plaats hem dan onderaan in de reacties.

Know The Sign19 Know The Sign

Knap hoe je zoveel informatie op één pagina kunt krijgen en dat het ook nog prettig leest. Bij deze website wil je graag verder lezen. Of op zijn minst kijken.

Estimote Beacons18 Estimote Beacons

Door te scrollen wordt het product eenvoudig en duidelijk uitgelegd. Ook het kleurgebruik past erg goed bij het product.

Generalitat de Catalunya17 Generalitat de Catalunya

Mooie interactieve illustraties over veiligheid. Althans dat neem ik aan, want mijn Spaans is niet zo goed…

Mixd16 Mixd

Dit webdesignbureau heeft voor één duidelijke stijl gekozen. Die wordt dan ook goed doorgevoerd door de hele website. Simpel, maar effectief.

Every last drop15 Every last drop

Educatieve website over waterverbruik. Heel eenvoudig getekend, maar daarom niet minder leuk om naar beneden te scrollen.

Efteling14 Efteling

De Efteling bezoeken? Nee, de Efteling BELEVEN! Dat kan zelfs op de website. Je waant je meteen in een sprookje en vergeet bijna dat je gewoon thuis zit…

Jun Duffy13 Jun Duffy

Jun Duffy laat zijn collectie op een hele eigenzinnige manier zien. Herkenbaar en helder met de nadruk op zijn producten.

Minerva Streetwear12 Minerva Streetwear

Minerva laat haar collectie streetwear op een hele andere manier zien. Niet minder eigenzinnig, maar heel anders dan Jun Duffy.

Werken bij Defensie11 Werken bij Defensie

Een baan bij defensie is niet voor iedereen geschikt. Maar de uitgebreide rondleiding die je op hun website kan volgen is voor iedereen de moeite waard.

 

Mercedes A Klasse10 Mercedes A Klasse

Scrol naar beneden en rij meteen virtueel in je eigen Mercedes A klasse. Heel mooi gedaan om zo interactief een soort commercial te laten zien.

Fiat 5009 Fiat 500

De Mercedes boven je budget? Dan is de Fiat 500 misschien iets voor jou. Je kunt hem in ieder geval van alle hoeken bekijken op deze mooi vormgegeven website.

Dego Interactive8 Dego Interactive

Als interactieve designers, pakken ze bij Dego goed uit. Hun interactieve tour laat je alle facetten van hun bedrijf zien. Ondersteund met prachtige illustraties.

3 Dreams of Black7 3 Dreams of Black

Deze website is een experiment die alleen werkt in Chrome. Maar is dan ook meteen meer dan de moeite waard. Alsof je in je eigen droom zit…

Langstrasse Zürich6 Langstrasse Zürich

Scrol naar beneden en rijd door de Langstrasse in Zürich. Onderweg wordt er wat verteld over de straat en kan je zelfs 360° foto’s bekijken. Wil je ’s avonds rijden? Ook dat kan! (klik op het maantje rechtsboven)

Perspective Woodworks5 Perspective Woodworks

De unieke indeling maakt deze website zo krachtig. De houten meubels komen goed tot hun recht.

Ophir, Nieuw Zeeland4 Ophir, Nieuw Zeeland

Ophir, Nieuw Zeeland’s koudste stad… Brrr, ik krijg het al koud van de gedachte. Toch maar lekker warm achter je computer bekijken dus. Op hun website rijd je als het ware door de stad (door te scrollen). Ondertussen kan je even langs de bank, hotel of één van de inwoners.

Red Rain3 Red Rain

Weer een website die uitnodigt om verder te scrollen en kijken. De mooi doorgevoerde stijl met diagonale vensters werkt heel goed op deze website.

Op het moment van schrijven is deze website offline. Gelukkig is er de Wayback Machine die je een bewaarde versie kan laten zien: http://web.archive.org/web/20130827085207/http://redrain.tw.

 

Kinderfotografie Evi Hermans2 Kinderfotografie Evi Hermans

Evi Hermans weet met haar fotografie en glimlach perfect vast te leggen. Ik krijg van haar website zeker een lach op mijn gezicht.

OK Studios1 OK Studios

OK Studios maakt op hun website heel mooi gebruik van verschillende lagen. Door deze over elkaar heen te laten gaan ontstaat op een plat scherm toch een gevoel van ruimte.

Welke website is volgens jou onmisbaar in deze lijst? Reageer hieronder.

10 Reacties

Laat je reactie achter