Skip to main content

Internet Eerste Levensbehoefte?Een statusupdate op Facebook, een snelle tweet in de lunch of het Googlen naar een antwoord op een prangende vraag. Internet gebruiken we steeds meer.

We zijn er inmiddels zo aan gehecht dat 55% zegt er niet meer zonder te kunnen leven. Deze ontdekking en meer laat Cisco zien in een onthullende infographic.

 

Internet als Eerste Levensbehoefte- Infographic

Kan jij je een leven zonder internet voorstellen? Reageer hieronder:

8 Reacties

 • Eva de Beijer schreef:

  Mooi verhaal en ik denk inderdaad dat het voor veel mensen een eerste levensbehoefte is geworden. Ik doe eigenlijk zelf ook geen dag zonder. Toch eens proberen, ha, ha! Nu nog even wachten op het moment dat internet net als zuurstof overal verkrijgbaar is…

 • Victor schreef:

  Wat let je om het eens een dag te proberen?

 • Edwin schreef:

  Is makkelijk gezegd, niemand op de wereld kan nog zonder internet. Doe eens een boodschap bij een winkel in de buurt. Ja ook die gebruikt internet om te zorgen dat jij je boodschapjes in huis kan halen. Ofwel niemand kan meer zonder, zelfs zonder dat je het door hebt heb je het nodig tegenwoordig.

 • Victor schreef:

  Je kan er in de moderne wereld inderdaad (bijna) niet meer omheen, Edwin.

 • Anne schreef:

  Internet is géén eerste levensbehoefte. Laten we daar duidelijk over zijn. Miljoenen mensen (Afrika, Zuid-Amerika) hebben het niet en leven al generaties gewoon hun leven.

  Dat wij niet meer zonder kunnen heeft niets te maken met de vraag of het een eerste levensbehoefte is, maar dat wij verslaafd zijn. Aan Facebook, aan Twitter, aan internet.

  Kunnen we zonder? Ja. Dat zul je merken wanneer elektriciteit of internet over een langere periode uit gaat vallen – iets wat ook gaat gebeuren vanwege de enorme kwetsbaarheid. Het zal niet makkelijk zijn, maar we kunnen zonder. Wij mensen zijn flexibel genoeg om terug te vallen op andere communicatiemiddelen die er al decennia zijn en er ook blijven.

 • Victor schreef:

  Bedankt voor je mening, Anne.
  Want hoewel je er (bijna) niet meer omheen kan, zal het waarschijnlijk nooit tot eerste levensbehoefte behoren.

 • Het is voor mij zeker geen eerste levensbehoefte, zal het ook nooit worden. Ik gebruik internet bewust om mijn mening of die van anderen door te geven, en eventueel (snel) informatie op te zoeken, maar meer ook niet. Ik hoorde van de week dat de gemiddelde mens 65(!!!) app-jes per dag ontvangt… gelukkig hoor ik daar niet bij. Ik ben niet vaak online, zeker niet met mijn telefoon. Ik spreek graag nog persoonlijk en anders bel ik met mensen. Vrienden heb ik alleen van vlees en bloed, die ik kan aanraken en omhelzen. Weet je: ik WIL helemaal niet altijd bereikbaar zijn en alles van iedereen weten, horen en binnen krijgen! Mensen vergeten op deze manier wat echte verbinding betekent…

 • Victor schreef:

  Het is goed dat het geen eerste levensbehoefte van je is, Marjolein.

  Contact met mensen (echt contact) is daar inderdaad te waardevol voor. Laten we het blijven gebruiken als extraatje en niet als eerste levensbehoefte.

Laat je reactie achter